Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
    Помагайте,този проблем беше изчезнал от лятото до преди 10-на дни.Чека светва и педала на газта става като гумен,колата трудно реагира на подаване на газта.Гасиш я,палиш отново и проблем няма даже и чека след 20-на секуди гасне.Закачам си я на лаптопа и излиза грешна позиция сензор педал на газта.Педала е сменен от колегата Rasi преди колата да попадне в мен.Любо казваше че има букса някъде зад жабката ли се падаше или нещо такова беше,откъде е достъпа за тази букса за да я почистя и да видя дали ще е от нея или ще трябва друг педал на газта.Само да вметна че буксата която е при педала я няма,а кабелите са направо запоени и затова се насочвам към тази около жабката.Да не забравя става въпрос за 3.0 V6.
    При мен това се е случвало веднъж, след превземане на нарязан асфалт с голяма скорост. Според майстора, който я гледа, това е било причинено от разместване на турбината от удара. След изчистване на грешката вече година и половина не се е появявал този проблем.
    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Винаги откакто съм я купил тази 166-ца се чудя каква е тази пластмаса и дойде ред да разбера.При JTD-то я нямам.В събота ще я сваля и почвам да чистя и пръскам с контактен спрей де що видя букса.

Comment

• Колеги с дизели, колко ви показва километража при 2000 об./мин. съответно на 5-та и 6-та предавка?
        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• Аз имам идиотски въпрос - какви са крушките на габаритите, че ми е изгорял левия?
          Намирам само, че халогените са Н3, късите Х7 и това е...

Благодаря предварително!
          Alfa Romeo 166 3.0 V6
          Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• Това е от книжката на фейслифта, но би трябвало крушките да са същите.

Last edited by Doomguy; d.m.y г., 16:27.

Comment

• Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
              Аз имам идиотски въпрос - какви са крушките на габаритите, че ми е изгорял левия?
              Намирам само, че халогените са Н3, късите Х7 и това е...

Благодаря предварително!
              Ако говориш за предните, те са H6W:

Аз на мойта там съм сложил светодиодни с обикновен цокъл, като съм им изпилил едната пъпка за да могат да паснат.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Благодарности колеги.
                Alfa Romeo 166 3.0 V6
                Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• Проблема с кабелите на капака на багажника е решен имаше три прекъснати които удължих с нови с поялник и калай.Сега остава в събота да видя буксата на педала на газта и все си мисля че в нея е проблема,ако беше самият педал(разбирам под педал потенциометъра) нямаше при повторно палене всичко да е ОК,а проблема шеше да си остава.Имам и друго питане,сега през тъмната част на годината при отключване на колата плафоните един път светват,а друг път не,предполагам че има някаква загадка но каква е?

Comment

• Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
                    Проблема с кабелите на капака на багажника е решен имаше три прекъснати които удължих с нови с поялник и калай.Сега остава в събота да видя буксата на педала на газта и все си мисля че в нея е проблема,ако беше самият педал(разбирам под педал потенциометъра) нямаше при повторно палене всичко да е ОК,а проблема шеше да си остава.Имам и друго питане,сега през тъмната част на годината при отключване на колата плафоните един път светват,а друг път не,предполагам че има някаква загадка но каква е?
                    При моята, ако заключа докато лампите светят, при отключване пак светват
                    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                      При моята, ако заключа докато лампите светят, при отключване пак светват
                      То и аз я заключвам докато светят,нали след определен интервал и да е отворена някоя врата осветлението гасне?При мен не винаги при отключване светват,да не би да има някаква закономерност и аз да пропускам нещо?

Comment

• Освен да са вързани с часовника в ICS-а ..
                        sigpic
                        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                          Освен да са вързани с часовника в ICS-а ..
                          Тоест?

Comment

• Закономерността се нарича "китайско ключе в бравата на шофьорската врата".
                            Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                            Opel Astra J
                            ex:
                            Alfa Romeo 164 2.5TD
                            Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
                              Закономерността се нарича "китайско ключе в бравата на шофьорската врата".
                              Това пък ключе какво е?И проблема в него ли е?

Comment

• Прегледай релето за осветлението (сивото, което е зад ICS - а и е най-близо до двигателния отсек) за следи от наводняване и му почисти буксата. Причина за това, което ти се случва може и да е лоша връзка на пин 11 от букса "B" на арматурното табло.
                                Според мен е малко вероятно проблемът да идва от ключетата на предните врати, защото трябва ключетата и на двете врати да са се скапали. Освен това ако тези ключета правят мизерии, това ще се отразява и на работата на централното заключване.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X